FacebookTwitterYoutubeLinkedin

Welkom bij onze SamenLoop voor Hoop in Borger!

   

De SamenLoop voor Hoop in Borger

24 uur voor een kankervrije wereld 

Het regent zonnestralen, duizenden voeten slijten het gras van de grond en ’s avonds branden er 2800 gedachten langs het parcours. De SamenLoop Hoop voor Hoop in Borger, met ruim 1400 deelnemers van jong tot oud, leek voor even het nieuwe centrum van het dorp. De 24-uursestafette voor het KWF, voor kankeronderzoek en als steun voor (ex)kankerpatiënten, was één grote krachtbundel van saamhorigheid, bijna net zo sterk als de zon die zich maar niet van het evenement wilde afwendden. Net geen honderdduizend euro, doneerde Borger en omgeving aan dit evenement. En dan zijn nog niet eens alle donaties meegeteld. 

door: Gijs Klompmaker

Afgelopen zaterdag om exact 16:00 uur opent Arie Deuring, samen met de ambassadeurs Burgemeester Marco Out en radioman Bert Haandrikman, de SamenLoop voor Hoop. De eerste ronde is voor de eregasten, de survivors, zij lopen gearmd met familieleden als ultiem symbool van kracht en hoop. Even later sluit elk deelnemende team aan en start het 24 uur wandelen tegen kanker, een enkel team loopt zelfs hard. Rondom de route staan tientallen marktkramen met zelfgemaakte spullen, spelletjes en etenswaren.   

Als de zon haar plaats afstaat aan de maan en de sterren, nemen de bijna drieduizend kaarsenzakken, de warmte over. De glooiing in het parcours wordt zichtbaar, de woorden HOOP en LEVEN lichten op vanuit de kaarsenwand. Er wordt gezongen, er vallen tranen, er wordt gesproken, er vallen stiltes. Anja Warmink en het Buuner Popkoor en het meidenkoor The miss-B-Haves zorgen voor kippenvel met hun “Samen met jou” en survivors raken met hun gesproken verhalen. Wanneer het aardedonker is, lopen alle survivors nog een ronde. Hun gelaat weerspiegelt het geel van de fakkels die ze dragen. Deze indrukkende ceremonie laat zien dat wij niet enkel licht aanschouwen, maar ook licht maken. En soms licht geven.  

De nacht is voor de lopers, de doorzetters. Een enkele toeschouwer staat met ongelooflijke ogen te kijken naar hoe men loopt. Samen loopt men de rondjes, soms schouder aan schouder. Bij het krieken van de dag hoor je naast de vogels met hun wakkere geluid, honderden voetstappen en opgewekte conversaties.

Half drie ’s middags. Honderden kinderen maken zich op voor hun Loop, 24 minuten lang. Kinderambassadeur Nienke Woltmeijer, kinder-Dj Thijs en Bert Haandrikman maken er een onvergetelijk feest van. Na de oppeppende dans van de Kanga, betreden de kinderen het parcours, de jongste op de rug van vader, of aan de hand van moeder. Aan het einde wacht er ranja en een heuse medaille voor de kinderen. 

In het laatste uur van de SamenLoop voor Hoop stijgt de spanning. Als om vijf voor vier, voorzitter Arie Deuring het woord neemt, is het muisstil. De teams wachten in spanning op hun prijzen, er zijn aardigheidjes voor het creatiefste team, het leuk gekleedste team, het meest multimediale team en voor het team dat per persoon het meeste geld ophaalde. Nadat de voorzitter alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers heeft bedankt, begint de band 5th Wheel aan hun nummer voor de SamenLoop. “Walk this road” houdt alle aanwezigen in haar greep.  

Als de laatste rock’n roll-geluiden klinken, maakt iedereen zich op voor het eind bedrag. Bert Haandrikman begint af te tellen. Wat volgt is een orkaan van geluid. Als de kreten zijn vervlogen en de schreeuw is opgevolgd door het ongeloof, staan er vijf cijfers op het grote beeldscherm: 95229. En nog steeds komt er geld binnen.

Het was emotioneel, het was inspirerend, het was meer samen dan ooit tevoren. Alle vrijwilligers bedankt, enorm bedankt voor jullie tomeloze inzet. Hoewel woorden soms gratuit klinken, neem ze tot je en wees trots op jezelf. 

Alle sponsoren bedankt, jullie bijdrage heeft de SamenLoop mogelijk gemaakt, we zijn jullie dankbaar en zullen jullie niet vergeten. 

Alle deelnemende teams, onvoorstelbaar goed gedaan, wat een passie en een creativiteit. Geniet na van jullie prestatie.

Alle artiesten bedankt, voor jullie enthousiasme, kostenloze medewerking en inspiratie.

En dan, als omwentelingsas van de SamenLoop, de survivors. Jullie kracht en motivatie heeft ons allen verkwikt. Met bewondering keken we allen naar jullie, en jullie keken terug, zodat we samen vooruit kunnen kijken. Mensen dank.

 

 

 

Wij hebben een netto opbrengst van €102.139,49!! 

Voor de foto's op deze website: klik hier

Picasa verzamelalbum: klik hier

Lied: SamenLoop voor Hoop 2013

SamenLoop voor Hoop

Ik loop voor

Locatie