BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

19&20 juni 2020: Samenloop Joure

19&20 juni 2020: Samenloop Joure Op een van de langste dagen van volgend jaar blijft Joure wakker. Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert in Park Heremastate de eerste editie van de Samenloop voor Hoop voor Joure en omstreken.

19&20 juni 2020: Samenloop Joure

Op een van de langste dagen van volgend jaar blijft Joure wakker. Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert in Park Heremastate de eerste editie van de Samenloop voor Hoop voor Joure en omstreken.

Gedurende 24 uur, van vrijdag 19 juni 17.00 uur tot zaterdag 20 juni 17.00 uur, wandelen deelnemers in teams in het park om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daaromheen vinden allerlei activiteiten plaats, zoals een braderie, kaarsenceremonie en optredens. Het thema van de Jousters is positief: vier het leven!

Jenny Bouman, een van de bestuursleden, vertelt: “We vinden het belangrijk om stil te staan bij kanker, maar uiteindelijk willen we er juist voor zorgen dat het leven gevierd kan worden. Ons doel is daarom: een bijdrage leveren aan doorbraken in kankeronderzoek.” Wiep van der Meulen vult aan: “Daarnaast is het een heel mooi evenement waarbij verbinding centraal staat. Jenny en ik deden in Heerenveen mee en daar hebben we echt kippenvel momenten gehad. Daarom vinden we dat Joure een eigen editie verdient.” De overige bestuursleden zijn: Heidi Harmsma (voorzitter), Johan Jongsma en Marian Janssen.

Het paarse hart op de foto staat symbool voor de inzamelingsactie. Via verhalen van betrokkenen wil het bestuur van Joure de verdrietige, maar ook mooie kanten als genezing en nieuwe behandelmethoden vertellen. Het paarse hart duikt hierbij regelmatig als herkenningspunt op.

Hoe werkt de actie precies?
Deelnemers vormen een team en melden zich aan voor de wandelestafette, zij kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. De teamleden lossen elkaar af, zodat er 24 uur lang altijd een of meer teamleden op het parcours aanwezig zijn. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat. Daarnaast worden er allerhande acties door de teams bedacht om geld in te zamelen. Zo worden er kaarsenzakken verkocht, die tijdens de avondceremonie het pad verlichten. “We hopen op een recordaantal teams. Want hoe mooi is het als heel Joure en alle dorpen uit de omgeving dit samen neer zetten en zo een grote bijdrage leveren aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en het leven na kanker. Van voorgaande edities weten we dat de SamenLoop een onuitwisbare indruk maakt op de deelnemers. Dus schrijf je snel in!”, aldus Heidi Harmsma.

Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/Joure voor meer informatie of om je in te schrijven. Uiteraard zijn er ook sponsoren en vrijwilligers nodig. Interesse? Stuur een mail naar joure@samenloopvoorhoop.nl.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer