BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Maria de Leeuw: ‘Ja, nu is het klaar’

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2019 waren er ruim 17.181 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed, toch overlijden er jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen ervan. Dit is te lezen op de site van Pink Ribbon. Gelukkig kan het ook goed gaan, zoals bij Maria de Leeuw. Openhartig deelt zij hier haar verhaal.

In ´t kort
Naam: Maria de Leeuw
Leeftijd: 39 jaar
Privé: samenwonend met André en moeder van Roy (10) en Anna (7)
Woont in: Joure
Werk/beroep: reisbureaumanager bij TUI in Sneek
Diagnose: borstkanker in 2016 en 2019


“In juni 2016 ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst. Na een half jaar zat het er nog steeds en ben ik naar de dokter gegaan. Ik kreeg een mammografie en moest gelijk een biopt, het bleek foute boel. Ik kreeg chemo en daarmee verdween de kanker volledig. Wel kreeg ik een borst besparende operatie met bestraling. Ik werd genezen verklaard.

Uiteraard had het veel impact, je bent bang en hoort zo vaak negatieve verhalen. Maar er zijn ook mooie dingen gebeurd. Zo heb ik er drie lieve vriendinnen aan over gehouden.

En toen was het januari 2019. Weer een plekje gevonden. Ik kreeg opnieuw chemo’s en had veel last van bijwerkingen. Ook moest ik weer geopereerd worden. Wat me op de been hield, waren de weekendjes weg met de camper en ons gezin. En het optimisme. Ik ben zelf positief ingesteld en geniet met volle teugen. De uitspraak: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’, past ook echt bij mij. Ook mijn vriend en ouders hebben me erg geholpen. Door nuchter te blijven, niet in de angst te schieten en gewoon praktisch te steunen. En ik ben supertrots op mijn kinderen, zij hebben het zo goed gedaan.

Het gekke is dat ik de vorige keer echt het gevoel had van: “Klopt dit wel, is het wel echt weg?” En nu na de tweede keer denk ik: “Ja, het is klaar.” Ik geloof daarom dat het belangrijk is om op je intuïtie te vertrouwen.

Met de SamenLoop wandel ik voor team Charisma. Ook ga ik zelfgemaakte ansichtkaartjes met bokshandschoenen en de tekst ‘Girlpower’ verkopen. Daar heb ik voor de Antonie van Leeuwenhoek Foundation al zo’n 450 euro mee opgehaald. Op deze manier lever ik graag een positieve bijdrage om ervoor te zorgen dat we kanker de wereld uit krijgen.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer