BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

KinderLoop komende editie voor Kinderkanker

Ook deze SamenLoop is er weer een KinderLoop. De opbrengst van deze KinderLoop komt ten goede aan onderzoek op het gebied van KinderKanker. Het onderzoek is gericht op: Gerichte behandeling van teruggekeerde leukemie bij kinderen. Bepaalde vormen van leukemie zijn in eerste instantie goed te behandelen, maar keren al snel onbehandelbaar weer terug. De onderzoekers willen geneesmiddelen vinden die effectief zijn tegen teruggekeerde acute lymfatische leukemie bij kinderen.

Hoewel de behandelingen voor kinderen met acute leukemie over de laatste decennia enorm zijn verbeterd, zijn er nog altijd subgroepen van patiënten waarvoor de prognose uitermate slecht is. Zuigelingen (kinderen jonger dan 1 jaar) met Acute Lymfatische Leukemie (ALL) waarbij sprake is van fouten in het MLL-gen, hebben momenteel 5-jaars overlevingskansen van slechts 30-40%.Vaak is de behandeling bij deze kinderen in eerste instantie succesvol, maar keert de ziekte al snel onbehandelbaar terug. Daarom is het van groot belang om nieuwe en meer effectieve medicijnen te vinden waarmee de terugkeer voorkomen of behandeld kan worden.

Verkorte sponsorloop
De KinderLoop is een verkorte sponsorloop van bijvoorbeeld 24 minuten. Basisscholen uit de buurt die meedoen met de KinderLoop combineren dit in de klas vaak met aandacht voor kanker. De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Ze kunnen naast de sponsorloop ook klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. De school organiseert daarnaast vaak gezamenlijke acties, zoals een tentoonstelling met zelfgemaakte kunst, een koekjesbakwedstrijd of een modeshow.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer