BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Gerda Boertien is voorzitter van de SamenLoop Almelo. Een rol die ze met de nodige bagage vervult. Als ex-kankerpatiënt begrijpt ze goed wat mensen die ziek zijn doormaken.

In 1993 vertelde Gerda’s moeder dat ze longkanker had en dat het er niet goed uitzag. “Ik zat op de rand van het bed toen mijn moeder het vertelde. Een half jaar later overleed ze. Dat was vreselijk. Mijn moeder was mijn beste vriendin en die was er ineens niet meer. Ik was pas 26 en kon me geen leven voorstellen zonder haar. Dat gaat me nooit lukken, dacht ik. Maar ik moest verder, ik had geen keuze. Met steun van vrienden en familie ben ik er langzaam bovenop gekomen.”

Gerda besloot zich te gaan inzetten voor KWF Kankerbestrijding. En dat doet ze nu al bijna 25 jaar. Ze begon met collecteren, wat ze nog steeds doet, en is twee jaar bestuurslid van de KWF-afdeling in Amsterdam geweest. Uiteindelijk werd ze voorzitter van de afdeling in Almelo. Maar in 2006 moest Gerda haar werkzaamheden een aantal maanden onderbreken, omdat ze de diagnose baarmoederhalskanker kreeg.

 “Ik woonde alleen en had geen ouders die voor me konden zorgen. Ik was aangewezen op familie, vrienden en buren. ’s Nachts was er altijd iemand bij me. Zonder hen en de thuiszorg had ik het niet gered. Helaas spreek je sommige mensen niet meer als je ziek wordt. Zij vinden het te moeilijk en dat begrijp ik. Toen ik beter was en weer aan het werk ging, zei een van mijn collega’s dat ze niet verwacht had mij weer te zien. Daar schrok ik wel van. Zelf heb ik mijn ziekte nooit zo beleefd. Ik was ervan overtuigd dat ik niet dood zou gaan.”

Kracht
Gerda is positief ingesteld en dat gaf haar kracht in haar ziekteproces. Ze voelt zich sterker doordat ze heeft ervaren hoe het is om ernstig ziek te zijn. Het is nu alweer een tijd geleden en het gaat gelukkig heel goed. “Af en toe voel ik wat, of denk ik iets te voelen, en ben ik bang dat er iets mis is. Als ik me echt zorgen maak kan ik altijd naar het ziekenhuis voor een controle. Mijn angst wordt dan weggenomen. Dat is heel fijn.”

Met elkaar iets moois neerzetten
“De eerste SamenLoop in Almelo was ook míjn eerste SamenLoop. Het was mooi dat zoveel instanties en bedrijven kosteloos mee wilden werken. Ook in mijn omgeving zag ik dat mensen geïnspireerd raakten. Dat we in een tijd waarin er veel nare dingen gebeuren in de wereld toch met elkaar iets moois neer kunnen zetten is bijzonder. De SamenLoop is een plek waar je ervaringen en gevoelens kunt delen en steun kunt vinden. Waar je verdrietig mag zijn, maar ook het leven kunt vieren.”

Voorzitter
“ Tijdens de SamenLoop was ik vooral aanwezig als voorzitter. Natuurlijk ook als Almelose, maar niet als ex-kankerpatiënt. Ik vind het gaaf als mensen niet aan mij merken dat ik ziek ben geweest. Tegelijkertijd begrijp ik wat de deelnemers meemaken. Natuurlijk begrijp ik niet álles, omdat het bij mij goed is afgelopen. En dat is helaas niet bij alle patiënten het geval. Iedereen die zich aangesproken voelt door mijn verhaal of door dat van anderen hebben we gevraagd naar de SamenLoop Almelo te komen en ons te steunen. Het werd een geweldig succes!”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer