BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Interview: Deze klas gaat dit nooit meer vergeten.

Leerkracht Amanda Schokker nam in juni 2017 met haar leerlingen uit groep 7 van de Petrusschool deel aan SamenLoop Edam-Volendam.

Ik was enthousiast
 SamenLoop Edam-Volendam wordt iedere vier jaar georganiseerd. Amanda: “Mijn oom en tante zitten in de organisatie en zeiden dat het fantastisch zou zijn wanneer er ook basisscholen mee zouden doen.” Ondanks dat de SamenLoop al over drie weken was, ging Amanda enthousiast aan de slag met haar klas. “Ik had geen plan, maar heb de leerlingen verteld over SamenLoop voor Hoop. De kinderen kregen een brief mee voor thuis met informatie over de SamenLoop, het verzoek om toestemming voor deelname en het verzoek om ondersteuning van het thuisfront. <<

Zak vol muntjes
Er moest enorm veel worden geregeld in een korte tijd. “Ik heb tenten van het zwembadkamp kunnen regelen via het zwembad, dat was super. Leerlingen hoefden alleen maar hun eigen slaapspullen mee te nemen. En ik maakte loopschema’s. Niet alle kinderen mochten ’s nachts lopen en een aantal sliep thuis. Daar moesten we dus rekening mee houden.” En de opbrengst van het team? “Kinderen betaalden inschrijfgeld en ze gaven tijdens de SamenLoop natuurlijk ook geld uit aan het goede doel.” Vooraf bedachten ze ook zelf een aantal acties. “Juf, jij moet even een brief typen,” zeiden ze “want als wij het uitleggen, dan geloven de mensen ons niet.” Met die brief gingen de leerlingen vervolgens op pad om geld op te halen. Bij familie, bij vrienden en bij bekenden in de buurt. “Zo zat ik hier na schooltijd in het lokaal, werd er op het raam getikt: “Juf, we hebben weer een zak met geld.” Stonden ze daar stralend voor het raam, met een plastic zak vol muntjes. En zo werd onze opbrengst toch meer dan € 500.”

Leuk en serieus
Het was prachtig weer tijdens de SamenLoop. Er was voor de kinderen tijdens de SamenLoop van alles te doen. Er waren bijvoorbeeld volleybal- en judoclinics, daar mochten alle kinderen aan meedoen. De kinderen hielpen de organisatie en regelden zelf met de artiesten dat ze tijdens de optredens op het podium dansjes konden verzorgen. Dat leverde natuurlijk extra publiek op.”

Licht en lampionnen
Voor aanvang van de kaarsenceremonie heeft Amanda alle leerlingen bijeengeroepen in de tent. “Ik heb ze duidelijk gemaakt dat dit het serieuze deel was en dat ze daar rekening mee moesten houden. Dat snapten ze heel goed.” De kinderen liepen samen vooraan in de stoet, met witte ballonnen met een lichtje erin. “Dat was heel indrukwekkend en een emotioneel moment. Heel veel mensen huilden, veel leerlingen ook. Dat was aangrijpend en het heeft de band tussen de leerlingen zeker versterkt.”

Onderzoeker
“Achteraf was iedereen op school heel enthousiast. En KWF Kankerbestrijding vond het ook een bijzonder initiatief. Kankeronderzoeker Peter Bosman is op school langsgekomen om alle groep 7 leerlingen meer te vertellen over KWF en over kanker. In klas 7a zaten geen kinderen die persoonlijk met kanker te maken hadden. Wel in groep 7b, dat was nog heel recent en maakte erg veel indruk op alle leerlingen. Peter Bosman vertelde wat er met de opbrengst van de SamenLoop gaat gebeuren en we bekeken filmpjes over een gezelschapsrobotje dat is ontwikkeld voor zieke kinderen. Dat vonden alle leerlingen heel interessant.” <<

Niet willen missen
 “Ik zou het zo weer doen. Met meer voorbereidingstijd en een betrokken team collega’s. Nu heb ik vooral praktische steun gehad van de ouders en mijn eigen familie. Ondanks dat ik na 32 uur zonder slaap bekaf was, had ik dit niet willen missen. Het was geweldig mooi. Je hebt er binnen je groep zoveel aan, het schept echt een band.”

De SamenLoop Edam-Volendam vond plaats op 10 en 11 juni 2017.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer