Beste bezoeker, als je je aanmeldt voor een van onze SamenLopen, kun je een foutmelding tegenkomen bij het invullen van je postcode. Deze foutmelding kun je negeren. Als je zelf je postcode, huisnummer, straatnaam en woonplaats intypt, kun je je inschrijving afronden. We hopen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Bestedingsdoel

“De opbrengst van onze SamenLoop voor Hoop zal wederom naar een onderzoek gaan dat vanuit Maastricht is opgezet.”

 

Ditmaal wordt gekeken naar de agressiviteit van bepaalde longtumoren, de carcinoiden. Dit zijn Neuro-Endocriene Tumoren, die het hormoon serotonine produceren en op meerdere plaatsen in het lichaam voor kunnen komen, waaronder ook de luchtwegen/ bronchi. Gemiddeld presenteren zich 16-17 patiënten per jaar met deze vorm van longtumoren.

Patiënten kunnen zich presenteren met klachten die door het hormoon worden veroorzaakt, maar de tumor kan ook bij toeval gevonden worden bij minder typische klachten. Operatie is de 1e keus van therapie om genezing te bereiken. Echter in 30% van de gevallen blijkt de tumor agressief te zijn en binnen 10 jaar terug te komen en/ of uitzaaiingen te geven, zodat patiënten langdurig vervolgd zullen moeten worden.

Uit DNA-onderzoek zijn 2 genen bekend die voor deze vorm van kanker verantwoordelijk zijn, maar bij de agressieve vorm niet worden teruggevonden. Als men hiervoor een verklaring vindt, weten de artsen voortaan welke patiënten wel en niet voor langdurig vervolg in aanmerking komen.

Hiervoor zullen de gegevens van 1200 patiënten die tussen 2003-2012 behandeld zijn  onderzocht gaan worden. Van deze mensen is ook bekend of de kanker wel of niet terug is gekomen.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer