Organisatie

Elke SamenLoop wordt volledig georganiseerd door lokale vrijwilligers, ondersteund door ons Comité van Aanbeveling. We stellen ze aan je voor.

Richard Jansen

Voorzitter

Ik ben Richard Jansen, getrouwd met Nanny en vader van 4 prachtige kinderen. In ons leven hebben we al heel veel mee mogen maken en ook kanker is ons niet vreemd. Sinds 6 jaar zet ik mij in voor een aantal ideële organisaties door heel Nederland. Het meest bekend ben ik van Stichting Chocolate Lovers.

Na de vorige editie als teamcaptain bij twee verschillende Samenlopen voor Hoop te hebben deelgenomen aan een emotionele maar mooie ceremonie, nu een stapje verder om te helpen aan de tweede editie van de Samenloop voor Hoop Walcheren in 2019. Ik neem het stokje als voorzitter over van Jan Willem Wisse en hoop het minimaal zo goed te doen als hij heeft gedaan, stiekem eigenlijk nog een beetje beter.

Met een super team zijn we nu druk bezig met de voorbereidingen om een mooie 2de editie te organiseren op misschien wel de mooiste locatie van Nederland en hopelijk gaan heel veel mensen ons daarbij helpen een mooi event neer te zetten.

 Ik weet voor wie ik loop, loop jij ook mee?

Marco van Lomwel

Penningmeester

Paul Burger

Commissielid Logistiek & Veiligheid

Mijn naam is Paul Burger. Ook in mijn familie- en vriendenkring hebben we te maken met de ziekte kanker.

Ik voelde me zo machteloos en wilde wat doen. Daarom verzorg ik sinds 2014 de collecte van de KWF Kankerbestrijding in Oost-Souburg.
Maar er is meer geld nodig voor onderzoek en steun.

In 2017 heb ik daarom meegeholpen met de SamenLoop voor Hoop Walcheren. Hier gaat het om meer dan alleen geld ophalen. 
Samen zijn met de eregasten en loopteams, herdenken van de mensen die de strijd verloren hebben. Maar we vieren ook het leven.

Samen met Edwin Roijers had ik de sleutels van alle deuren van het Abdij. Met veel plezier hielp ik mee met opbouwen van de bogen, tenten, het uitzetten van de looproute, klaarzetten van veldbedden in de Kloostergangen. Oh ja, die fakkels. Die lichtshow was niet zoals gepland. Wel mooi.

Ik kijk terug op een overweldigend, succesvol evenement met een lach en een traan. Wat mooi dat we het nog een keer mogen doen in 2019!

Groet,
Paul Burger

Loe van Lomwel

Commissielid Catering

Loe van Lomwel, initiatiefnemer van de SamenLoop voor Hoop 2017.

Op een SamenLoop voor Hoop staan we stil bij de ziekte kanker en vieren het leven. Ik heb helaas zelf met de ziekte te maken en reeds vele operaties achter de rug.

Omdat de hele commissie positief was over de SamenLoop in 2017, gaan we nu voor 2019. Uiteraard heb ik mij ook weer aangemeld zodat we weer een mooi bedrag neer kunnen zetten.

En dat geld is hard nodig voor onderzoeken. Ik ben door het KWF uitgenodigd samen met mijn vrouw voor een rondleiding in het Radboud ziekenhuis. En dan krijg je beeld waar al dat geld voor nodig is.

Iedereen kent wel iemand die met kanker te maken heeft. Je kijkt dan machteloos toe. Ik heb tot op heden het geluk gehad dat ik er nog ben.

SamenLoop voor Hoop dat is niet voor iedereen een gegeven. De ervaring van een SamenLoop voor Hoop te delen met anderen is dan voor mij de grootste inspiratie bron.

Wij hopen dat we weer veel mensen mogen begroeten in 2019!

Loe van Lomwel

Suzanne Lievense

Commissielid Sponsoring

Voor de Samenloop voor Hoop 2017 heb ik mij als team captain ingezet om samen met mijn team een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor onderzoeken tegen kanker. Dit is goed gelukt. Als team hebben wij goed samengewerkt en ben ik enorm trots op het destijds behaalde resultaat. De sfeer bij een Samenloop voor Hoop is heel close, iedereen heeft hetzelfde doel en zet zich voor 100% in.

Helaas hebben wij allemaal te vaak te maken met kanker, iedereen kent wel iemand die aan het knokken is tegen deze ziekte. Zo ook in mijn familie, mijn tante heeft enorm geknokt tegen de ziekte en heeft deze gelukkig overwonnen. Haar man heeft deze strijd ook moeten leveren maar helaas niet mogen winnen. Een hele goede vriendin heeft helaas afscheid moeten nemen van haar mama welke 21 jaar gevochten heeft om de kanker te boven te komen. De reden dat ik mij inzet voor de Samenloop voor Hoop is dat ik van dichtbij het verdriet voel en voelde wat iedereen moet doormaken die te maken heeft met deze ziekte. Er is geld nodig voor onderzoeken tegen kanker, voor een toekomst zonder kanker. Laten wij met zijn allen, ieder op zijn eigen manier, ons hiervoor inzetten.

Voor 2019 staat er een nieuwe Samenloop voor Hoop gepland waarbij ik mij dit keer richt op het verzamelen van sponsoren welke een bijdrage (een bedrag of in de vorm van natura) willen leveren om de Samenloop voor Hoop wederom mogelijk te maken.

Ook ik hoop weer veel mensen te mogen ontmoeten bij de Samenloop voor Hoop, dit keer in 2019!

Suzanne Lievense

Edwin Roijers

Commissielid Logistiek & Veiligheid

Jessica de Boer

Commissielid Teamwerving

Annette Koole

Commissielid Amusement

De vorige editie heb ik mij ook al met hart en ziel ingezet voor Samenloop voor Hoop Walcheren. Mijn ding is amusement. Voor het evenement in 2019 ga ik dit weer doen. Mijn doel is om een variatie aan Zeeuwse artiesten neer te zetten om de deelnemers een hart onder de riem te steken, maar ook het publiek. Met een gevarieerd programma hopen wij, met het team amusement, heel veel publiek te trekken die de deelnemers gaan aanmoedigen, maar ook hun steentje bijdragen door geld uit te geven op het Abdijplein, wat dan weer ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Artiesten zullen zich belangeloos gaan inzetten hiervoor. Ook zij dragen KWF een warm hart toe. 

Want wie heeft er nou niet te maken gehad met de ziekte kanker? Begon ik in 2016 in de organisatie ter nagedachtenis aan mijn schoonmoeder, opa en ooms, zo kreeg begin 2017 mijn schoonvader de diagnose. Helaas is ook hij recentelijk aan deze ziekte overleden. Er is nog steeds geld nodig om onderzoek te kunnen blijven doen naar deze ziekte. Deze bestaat in zoveel variaties, dat er heel veel voor nodig is. Op deze manier help ik mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen hiervoor.

Wie ga ik allemaal zien op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019? Als deelnemer, vrijwilliger, aanmoediger, artiest of in welke vorm dan ook? In welke hoedanigheid je ook komt, we hebben je hulp hard nodig!

Annette Koole

Rudi Noordenbos

Commissielid Amusement

Om mijzelf even voor te stellen. Mijn naam is Rudi Noordenbos. Ik ben 45 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. 3 jaar geleden ben ik gevraagd om mee te helpen met amusementsprogramma van SamenLoop voor Hoop Walcheren. Ik kende het niet maar na een korte uitleg en dat het voor KWF was, ben ik gelijk gaan helpen. Samen met een team van 5 personen regelen we nu alles wat met amusement te maken heeft.

Waarom samenloop voor hoop? Iedereen heeft in zijn omgeving wel te maken met de verschrikkelijke ziekte kanker. In mijn geval begon dat al heel vroeg met mijn neefje Jeroen die een jaar ouder was dan mij. Hij is helaas maar net 7 geworden en is gestorven aan de gevolgen van leukemie en zo kan ik er nog wel een paar noemen. Ook ken ik mensen die genezen zijn en dat is heel mooi. Kortom er moet veel geld opgehaald worden voor SamenLoop voor Hoop zodat we dit kunnen overhandigen aan KWF voor onderzoeken naar elke vorm van kanker.

Corine Heijboer

Commissielid Eregasten

Mijn naam is Corine Heijboer. Vorig jaar heb ik, samen met mijn dochter Jorine, voor de Samenloop voor Hoop Walcheren, het programma van de eregasten mogen maken en begeleiden.

Samen met de eregasten hebben we een geweldige, mooie, saamhorige en soms emotionele Samenloop voor Hoop mogen beleven, met dank aan vele mensen die het mogelijk hebben gemaakt om de eregasten een prachtige dag te bezorgen. Gezien de vele positieve en enthousiaste reacties heeft iedereen hier van genoten, ondanks de soms moeilijke momenten. Goed om te zien hoe ieder steun aan en plezier met elkaar heeft gehad.

Kort na de samenloop in 2017 kreeg een van mijn beste vriendinnen de diagnose kanker en was 2 maanden later al overleden. Voor haar, maar zeker ook voor alle mensen die ook deze diagnose kregen en waarbij gelukkig ook steeds meer mensen wel door kunnen leven, wil ik graag weer meehelpen aan dit geweldige evenement. 

Samen met de eregasten, lopers, vrijwilligers, sponsors en vele anderen gaan we op 14 en 15 juni 2019 er weer een geweldig evenement van maken op een unieke locatie. Inmiddels is de organisatie al weer volop aan het werk en ga ik samen met mijn dochter ook dit jaar weer aan de slag voor een mooi programma voor de eregasten.

Hopelijk tot ziens op 14 en 15 juni 2019.

Marjan van Gilst

KinderLoop

Even voorstellen.... Wie gaat zich wederom inzetten om de kinderloop weer goed te laten verlopen? Marjan stelt zich graag aan u voor, zij heeft ook een oproepje... wie o wie?

Mijn naam is Marjan van Gilst, ik woon in Middelburg en werk in het voortgezet onderwijs.
In 2017 heb ik mogen meehelpen om de Kinderloop te organiseren. 
Waar de volwassenen 24 uur wandelen lopen de kinderen op zaterdag 24 minuten lang hun rondjes over het abdijterrein. 
Wat een feest was dat!

Het viel me op hoe gedreven de kinderen waren om geld in te zamelen voor de KWF. Dat deden ze niet zomaar. Ook kinderen krijgen steeds vaker te maken met kanker in hun directe omgeving: in het eigen gezin of directe familie, maar ook op school als klasgenootjes of leerkrachten kanker krijgen.

Wat zou het mooi zijn als we hen dit kunnen besparen! Als we kanker kunnen voorkomen of in elk geval goed genezen. Het is nog niet zo ver. Daarom is een actie als Samenloop voor Hoop zo belangrijk en wil ik me daar ook nu weer voor inzetten.

Vorig jaar was de opbrengst van de Kinderloop alleen al bijna 5000 euro; we gaan nu op 15 juni 2019 voor het dubbele!

Maar: wie kan ons daarbij helpen?

Vrijwel de hele organisatiegroep van de Kinderloop is komend jaar druk met andere bezigheden. We kunnen daarom wel wat helpende handen gebruiken. Iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar: kinderloop2019@zeelandnet.nl

Comité van Aanbeveling

Leden Comité van Aanbeveling

Drs. J.M.M. Polman
Commissaris van de Koning in de provincie Zeeland

Mr. H.M. Bergmann
Burgemeester gemeente Middelburg

Drs. R.J. van der Zwaag
Burgemeester gemeente Veere

Drs. A.R.B. van den Tillaar
Burgemeester gemeente Vlissingen

Dr. E.C.J. Janssens - van Vliet
Internist-Oncoloog ADRZ, Goes - Vlissingen

Dr. S. Kuipers
Internist-Hematoloog ADRZ Goes - Vlissingen

Dr. M.A. van Dijk
Internist Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen

Dr W. Habets
Dermatoloog DermaTeam Middelburg

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Kies een unieke teamnaam. Deze teamnaam bestaat al of is niet toegestaan.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Wijzigen
Gegevens
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer