De KinderLoop is een mooie manier om kanker met kinderen bespreekbaar te maken. En kinderen krijgen op deze manier de mogelijkheid zelf een steentje bij te dragen door geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Waarom wij een KinderLoop houden, wat de KinderLoop is en hoe we deze organiseren, lees je hieronder < Lees verder >

Waarom de Kinderloop?

Kanker. Iets waar niet alleen volwassenen maar ook kinderen helaas veel te vaak mee geconfronteerd worden. Bijna ieder kind kent wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. Vaak gaat bij kinderen de confrontatie gepaard met emoties als angst, verdriet, en boosheid. De Kinderloop biedt kinderen de ruimte om deze emoties om te zetten in pro activiteit en daadkracht. In de aanloop naar, en tijdens de Kinderloop zelf, krijgen kinderen de gelegenheid om zicht actief in te zetten voor het KWF en zodoende een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Deze actieve betrokkenheid kan kinderen enorm helpen bij het verwerken van emoties. Bovendien genieten kinderen (ook degene die nog niet te maken hebben gehad met kanker) enorm van het idee dat zij zelf een bijdrage hebben kunnen leveren aan het creëren van een betere wereld en de saamhorigheid die ontstaat tijdens de Kinderloop. Dit zorgt niet alleen voor waardevolle jeugdherinneringen maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen naar sociaal betrokken volwassenen.

 

Wat is de KinderLoop?

De KinderLoop is een korte versie van de SamenLoop en duurt 24 minuten. In aanloop naar de KinderLoop proberen kinderen (in school-, team-, verenigingsverband of individueel) zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Alle deelnemers krijgen aan de start een paars Samenloop T-shirt, na afloop een mooie herinnering en rondom de KinderLoop zijn er diverse activiteiten waaraan de zij kunnen deelnemen. Tijdens de KinderLoop is de programmering voor de Samenloop volledig afgestemd op de jeugd. Tijdens de KinderLoop worden de kinderen begeleid door ervaren vrijwilligers.

Hoe wordt de KinderLoop in Papendrecht georganiseerd?

De KinderLoop in Papendrecht organiseren wij niet alleen vóór, maar ook mét jeugd vanuit de regio. Een enthousiaste commissie KinderLoop helpt bij de voorbereidingen van dit evenement en alle activiteiten hieromheen.

Op zaterdag 16 mei 2020 worden alle deelnemende kinderen verwelkomt aan de start. Na een warming-up is het parcours 24 minuten lang vooral voor hen. Rondom de KinderLoop zijn er diverse activiteiten en na afloop wordt op feestelijke wijze bekend gemaakt welk bedrag de deelnemers met elkaar hebben weten in te zamelen voor het goede doel.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer