KWF Samenloop steunt lokale projecten

Let op: helaas geen financiering voor projecten van uitgestelde Samenlopen

Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om alle Samenloop-evenementen van 2020 uit te stellen. Als gevolg hiervan hebben we helaas moeten concluderen dat er dit jaar geen financiering beschikbaar is voor lokale projecten. Dit betreuren we enorm. We voelen mee met iedereen die steun had kunnen putten uit deze mooie projecten.

Lees hier het volledige bericht

 

Stilstaan bij kanker én het leven vieren

KWF Samenloop is een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF. We staan samen stil bij kanker én we vieren het leven. Tijdens het evenement, dat op veel plekken in Nederland plaatsvindt, lopen deelnemers in teams en lossen zij elkaar af zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Dankzij indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten is de Samenloop een onvergetelijk evenement. Bij veel Samenloop evenementen is een inloophuis betrokken dat patiënten in de regio ondersteunt.

Lokaal werven, lokaal steunen!

In 2019 is KWF met een pilot gestart waarmee gerichte ondersteuning en hulp uit de buurt mogelijk worden gemaakt voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Dit houdt in dat de opbrengst van 100% wordt opgedeeld. Dit ziet er - afhankelijk van de totale opbrengst van de Samenloop - als volgt uit:

  • Per Samenloop wordt maximaal 40% van de opbrengst besteed aan lokale projecten die kanker helpen voorkomen of die (ex-)patiënten en hun naasten steunen
  • Per Samenloop kunnen inloophuizen maximaal 20% van de opbrengsten ontvangen voor patiëntondersteuning in de regio
  • Alle overige opbrengsten komen ten goede van de algemene missie en doelen van KWF

Lokale projecten: impact van dichtbij
Via lokale projecten wil KWF maatschappelijke betrokkenheid vergroten zodat (ex-) kankerpatiënten en hun naasten meer steun ervaren tijdens en na de behandeling. Zo helpen we kanker voorkomen en dragen we bij aan een beter kwaliteit van leven. Om een beeld te krijgen van dit soort projecten, bekijk hier het overzicht van alle toegekende lokale projecten van 2019. 

Inloophuizen: persoonlijke aandacht
Mensen kunnen bij inloophuizen terecht voor informatie, een luisterend oor of deelname aan een creatieve of ontspannende activiteit. Inloophuizen zetten de kwaliteit van leven centraal en richten zich op de niet-medische aspecten van kanker. Bijzondere aandacht gaat uit naar de ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker zijn geconfronteerd. KWF vindt het vanwege dit persoonlijke karakter enorm belangrijk dat deze inloophuizen gesteund worden via Samenloop.

Laten zien wat kanker met je doet

Wordt er een Samenloop in jouw regio georganiseerd én heb jij een goed idee waarmee je iets kunt betekenen voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bij jou in de buurt? Of heb je een idee dat bijdraagt aan het voorkomen van kanker? We zijn heel benieuwd naar je initiatief, want misschien kunnen wij jouw project wel financieren. Alle praktische informatie over welke projecten in aanmerking komen en hoe je een project indient vind je hier.

Alle goedgekeurde aanvragen ontvangen een bijdrage vanuit de opbrengst van de Samenloop. Als er meer dan twee projecten zijn goedgekeurd tijdens jouw Samenloop, dan maak je ook nog kans op de publieksprijs. Zet daarom voor en tijdens de Samenloop alles op alles om jouw project in de etalage te zetten en daarmee zichtbaar te maken. Zo laten we de samenleving zien wat kanker met je doet en hoe je (ex-)kankerpatiënten en hun naasten kunt helpen.

Jouw project indienen?

Indienen van een lokaal project voor 2020 is vanaf 28 februari 2020 niet meer mogelijk. 

Ons streven is om per Samenloop maximaal 4 lokale projecten te financieren. Omdat we nog steeds een pilot draaien, kunnen we maximaal 150 projecten door laten gaan naar de beoordeling. Op het moment dat er meer dan dit aantal aanvragen is ingediend, geven we dit aan op onze website. De toekenning is dan nog niet bekend, dus alle aanvragen die vanaf dat moment binnen komen worden natuurlijk op de reservelijst geplaatst. Na sluitingsdatum van inschrijving worden alle 150 aanvragen beoordeeld. Aan de hand daarvan wordt vervolgens bepaald of aanvragen die op de reservelijst staan wel of niet kunnen worden meegenomen. Heb je alles al goed voorbereid? Mooi! Want hoe sneller jouw project is ingediend, hoe groter de kans dat ‘ie ertussen zit. 

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer