Jong met een missie

Cees Wiersma is pas 16 en toch al vrijwilliger voor SamenLoop voor Hoop. Hij is commissielid Ceremonies in Norg en wil ervoor zorgen dat de Kaarsenceremonie nóg mooier wordt.
dinsdag 23 mei 2017

Vier jaar geleden was mijn moeder commissielid bij de SamenLoop Norg en ik ging met haar mee. Het evenement maakte veel indruk op me, zoveel mensen bij elkaar met hetzelfde doel. Vooral de Kaarsenceremonie vond ik indrukwekkend. Toen ik al die verlichte zakken met mooie emotionele berichten voor de zieken of overledenen zag. Ik hoorde dat ze dit jaar nog vrijwilligers zochten en ik heb me meteen aangemeld. Je kan geen pilletje maken om mensen beter te maken, maar op deze manier kun je toch een steentje bijdragen.

Zand

Ook vond ik dat de Kaarsenceremonie nóg beter kon. Om te zorgen dat de kaarsenzakken niet wegwaaien, worden ze gevuld met zand. Omdat de kaarsenzakken voor veel mensen emotionele waarde hebben, nemen mensen deze na afloop vaak mee naar huis. Dan nemen ze dus ook een lading zand mee. Dit kon anders, vond ik. En daarom worden er dit jaar kleinere zakjes gevuld met zand, die vervolgens in de kaarsenzakken worden gestopt. Veel handiger! Die zakjes worden hergebruikt bij een andere SamenLoop.

Ik hoop dat de SamenLoop Norg dit jaar minstens net zo mooi wordt als de vorige keer. Het evenement heeft me echt geraakt en ik ben blij dat ik nu actief kan helpen.” De hond van Cees is ook overleden aan kanker en zijn dood maakte hem boos en verdrietig. Het voelde goed om via zijn vrijwilligerswerk iets positiefs te kunnen doen.

 

De SamenLoop Norg is op 17 en 18 juni. Kijk voor meer informatie op de website.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer