“Iedereen in de familie sprong bij”

Barbera van Dulmen-Van Dalen (48) uit Zevenaar is team captain van Family Matters. In dertien maanden tijd verloor zij haar moeder, tante en oom aan kanker. Nu, een jaar later, lopen dertig familieleden SamenLoop voor Hoop De Liemers.
vrijdag 9 september 2016

Barbera: "We hebben een hechte familie en wonen allemaal bij elkaar in de buurt. Het team Family Matters staat dan ook voor ‘familieaangelegenheden’ of ‘familie doet er toe’. We behoren allemaal tot de familie Kelderman. Mijn opa en oma Kelderman hadden zeven dochters en twee zonen. Hiervan zijn nu drie kinderen overleden; mijn moeder, oom en tante."

Een jaar kanker

"Mijn oom overleed twee jaar geleden op 67-jarige leeftijd aan tongkanker die was uitgezaaid in de lymfeklieren in zijn hals. Bij mijn moeder werd een jaar eerder uit het niets darmkanker geconstateerd; ze had helemaal geen symptomen. Ze werd succesvol geopereerd, maar daarna kregen we klap na klap, want het zat intussen in haar longen. Na nog een operatie en chemotherapie bleek begin vorig jaar dat ze uitzaaiingen had in haar hersenen. Hiervoor is ze nog bestraald, maar in mei 2015 overleed ze op 71-jarige leeftijd. Bij mijn tante ging het snel. Toen uiteindelijk duidelijk werd dat zij een hersentumor had, overleed ze tien weken later in augustus vorig jaar op 69-jarige leeftijd."

Familiebanden

"Mijn tante was alleen, ze had geen man of kinderen, en was heel geliefd. Het was mooi om te zien hoe iedereen in de familie bijsprong om te helpen of bij haar te zijn. Ook bij mijn moeder en oom was dat zo. En dat terwijl iedereen toch een eigen gezin heeft; ik vond het heel bijzonder. Tijdens een familie-etentje heb ik toen SamenLoop voor Hoop ter sprake gebracht en iedereen was enthousiast. Samen met vier nichten, of eigenlijk zijn het mijn jongste tante die maar vier jaar ouder is dan ik en drie nichtjes, zijn we aan de slag gegaan. We willen op deze manier met zijn allen iets positiefs doen, wat meteen ook nut heeft. Ik ben heel trots op mijn familie en ons team."

We gaan er voor

"We worden van alle kanten gesteund, zowel met hulp als sponsorgelden. Mijn opa en oma Kelderman zijn in 1995 overleden, overigens niet aan kanker, dus 1995 euro leek ons een mooi symbolisch streefbedrag. We zitten hier al ruimschoots overheen. Soms vraag ik me wel af wat mijn moeder hier allemaal van zou vinden. Zij hield de familie bij elkaar en deed graag van alles samen, alleen wilde ze niet graag in de belangstelling staan. Maar als ze ergens voor ging dan ging ze er ook voor…"

Op de foto vlnr: Patricia Meijer, de tante die maar vier jaar ouder is; Marlies Meijer haar dochter en Barbera van Dulmen-Van Dalen. Zittend links Renate te Booij wiens vader is overleden; rechts Desirée Kelderman.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer