"Ik had op veel gehoopt, maar dit bedrag overtrof alle verwachtingen"

Ale Bok heeft als voorzitter een bijzondere prestatie neergezet met de SamenLoop voor Hoop in Sneek. Doordat hij zelf van dichtbij te maken kreeg met kanker, was hij extra gemotiveerd. Samen met vele vrijwilligers heeft hij hard gewerkt, en niet zonder succes.
vrijdag 23 september 2016

Foto met dank aan Niels de Vries

Op 24 en 25 september werd de SamenLoop voor Hoop Súdwest-Fryslân gehouden en Ale Bok was voorzitter van dit evenement. Toen hij door twee vrijwilligers gevraagd werd om een bestuur te vormen, twijfelde hij geen moment. Drie jaar daarvoor kreeg zijn vrouw borstkanker. Daarnaast verloor hij zijn beide ouders en zijn schoonmoeder aan kanker. Hij weet dus wat deze ziekte voor invloed op je leven kan hebben. “Tijdens de organisatie van deze SamenLoop kreeg mijn vrouw eierstokkanker en bleek de borstkanker terug te zijn. We dachten dat we ons portie wel gehad hadden, maar dat was helaas niet het geval. De motivatie om me als voorzitter in te zetten en zoveel mogelijk geld op te halen, werd hierdoor nog sterker. Natuurlijk is het zwaar om zoiets te organiseren als je vrouw ziek is. Maar ik kon mijn verhaal bij iedereen kwijt. Bovendien kon ik met mijn verhaal anderen nog beter motiveren om zich ook in te zetten.”

Op de Sneeker manier

“Het organiseren van een SamenLoop kost veel tijd. Je kunt er geen baan naast hebben. Gelukkig kon ik mijn werk makkelijk aan de kant schuiven en me helemaal richten op mijn rol als voorzitter. Van KWF krijg je een heel duidelijk draaiboek. We hebben dit draaiboek voor tachtig procent gevolgd. Het andere deel hebben we op de Sneeker manier aangepakt, uit de losse pols. Je verzamelt mensen om je heen, verdeelt de taken en dan komt het wel goed”, vertelt Ale.

Mond vol tanden

En het kwam goed. Het doel was om € 100.000 op te halen maar de uiteindelijke chequeopbrengst was ruim € 182.000. “Het advies was om het doel van tevoren niet te vertellen. Ik heb dit heel bewust juist wel gedaan, om iedereen tot in de tenen te motiveren. Misschien dat daardoor het eindbedrag zo hoog is geworden. Een minuut voor de bekendmaking werd mij het bedrag ingefluisterd. Ik stond met mijn mond vol tanden. Het was prachtig om vlak daarna de reactie van iedereen te zien. Geweldig!”

Emotioneel

“Het weekend zelf was heel bijzonder. Het was niet nodig om als organisatie veel bij te sturen, alles liep als een geoliede machine. Uiteraard was ik primair aanwezig als voorzitter, maar de ereronde die ik samen met mijn vrouw en de burgemeester liep, heeft het meeste indruk op me gemaakt. Drie weken daarvoor had mijn vrouw haar laatste kuur gehad en het was even spannend of ze voldoende fit aanwezig kon zijn bij de SamenLoop. Om daar dan samen te lopen, was heel emotioneel. Het gaat nu goed met haar. Haar haar begint weer een beetje te groeien en ze heeft geen bijwerkingen van de antihormonenkuur die ze volgt. Sinds zeven maanden hebben we een kleindochter waar ze met veel liefde drie keer in de week op past.”

Hechte familie

“Natuurlijk ben ik blij met het opgehaalde bedrag voor KWF, maar zonder alle vrijwilligers was deze SamenLoop er niet geweest. Met hen ben ik écht blij. Ik ben echt ontzettend trots op alle mensen om me heen. Je wordt met het bestuur, de commissies en alle vrijwilligers een hechte familie. Na afloop zijn we met z’n allen een hapje gaan eten. Daarna ben ik nog even naar het terrein geweest om op te ruimen. En na het afzakkertje ben ik met een heel goed, bijzonder en trots gevoel lekker gaan slapen.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer