‘Alles kleurde steeds paarser!’

“Als je van dichtbij wordt geconfronteerd met kanker, besef je hoe enorm belangrijk kankeronderzoek is en hoeveel geld daarvoor nodig is. Daarom vond ik het geweldig om een SamenLoop in West Friesland te organiseren.” Nathalie van Haasteren was voorzitter in 2015 en 2017.
maandag 11 december 2017

Spontaan aangemeld
“Mijn moeder behoort tot de risicogroep omdat borstkanker bij haar in de familie zit. Maar toen mijn vader totaal onverwachts prostaatkanker kreeg vond ik dat heel confronterend.Hij herstelde gelukkig snel en ook met haar moeder bleef het goed gaan. “Daar was ik zo enorm dankbaar voor, het had totaal anders kunnen lopen. Ik realiseerde me meer dan ooit dat kanker iedereen beïnvloedt. Krijg je het zelf niet, dan overkomt het anderen in je directe omgeving.Toen Nathalie een commercial zag van KWF over SamenLoop voor Hoop heeft zij zich spontaan aangemeld voor de regio West Friesland. “Ik stapte er volledig blanco en heel enthousiast in. Voor één keer, dat was mijn uitgangspunt. Ik wist alleen maar dat het een groot succes moest worden.

Nathalie is de 5e van links, bovenste rij.

Geen eenmalig evenement
In 2015 heeft ze samen met haar team van de SamenLoopStede Broec - Enkhuizen een groot succes gemaakt. “Zon eerste keer is pionieren. Natuurlijk krijg je goede ondersteuning vanuit KWF, en de samenwerking binnen ons team was fantastisch. Maar niemand kende het evenement, er was nog geen naamsbekendheid. We hadden nog geen eigen draaiboek, geen materiaal en zelfs nog geen lokaal draagvlak. De organisatie van zon groot event doet wel een beroep op je. Ook de verhalen waar je mee wordt geconfronteerd zijn heftig. Daarom zocht ik na de eerste SamenLoop een opvolger. Ik heb een gezin, met een dochter en een zoontje van toen 6 en 3 jaar. Zij vonden het niet altijd leuk dat ik wegging. Maar opvolging bleek lastig. Iedereen wilde een volgende SamenLoop, daar was geen discussie over. Maar niemand wilde voorzitter worden. En ik vond dat het geen eenmalig event mocht zijn. Daarvoor was het te bijzonder en hadden we te veel bereikt. Mijn lieve man zei: volg je hart, jij kunt dit. Dus toen heb ik toch maar besloten het nog een keer te doen.

Iedereen draagt een steentje bij
“Ik heb de hotelschool gedaan en ook leidinggevende functies gehad in de gastvrijheid. Dus wat dat betreft sta ik mijn mannetje wel. Ik vind spreken voor een groep geen probleem. Ik spreek vanuit mijn hart, vanuit persoonlijke betrokkenheid. Dat is mijn belangrijkste tip voor anderen. Vertel je verhaal vanuit je hart, aan iedereen die het maar wil horen. Wat ga je doen, waarom, voor wie en wat is jouw persoonlijke motivatie? Dan merk je dat iedereen wel een steentje wil bijdragen. Dat vind ik ook het mooie aan de SamenLoop: iedereen kan wel iets doen. Meelopen, acties bedenken, vrijwilliger zijn tijdens de 24 uurkeuze genoeg.

Ontlading
Naarmate het evenement naderde kleurde de omgeving steeds paarser met vlaggen, kraampjes, ballonnen, posters, etc. Bij de eerste editie liep Nathalie samen met haar ouders en de burgemeester met haar echtgenote de openingsronde. “Het was zo bijzonder daar met zn vijven te lopen. De openingsronde bleek voor mij emotioneler dan de Kaarsenceremonie. Bijna iedereen huilde, wat een betrokkenheid. Dan weet je waar je het voor doet.Bij de editie 2017 kwam haar ontlading aan het slot. “We hadden schitterend weer, een prachtige locatie en heel veel betrokken mensen. Het aftellen was emotioneel, mijn man kwam met ons zoontje op het podium. We hadden als organisatie een erehaag gevormd voor de slotronde; het was prachtig. Nu was het echt mijn laatste keer als voorzitter.

Niet twijfelen, gewoon doen
“Natuurlijk blijf ik betrokken, daar is geen twijfel over mogelijk. Alles wat ik kan doen om van de SamenLoop een nog groter succes te maken zal ik doen, alleen niet meer als voorzitter. Helaas hebben we nog geen opvolger gevonden. Dus als je dit leest en denkt: misschien is het wat voor me, dan zeg ik dat je moet stoppen met twijfelen. Je moet het gewoon doen. Het is zon bijzondere ervaring!

 

De SamenLoop West-Friesland vond plaats op 17 en 18 juni 2017.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer