Zijn strijd gaf mij kracht

Ester van Oorschot – de Raaf (40) heeft heel wat voor haar kiezen gekregen. Ze verloor haar broer, vader én moeder aan kanker. Ze is initiatiefnemer van SamenLoop voor Hoop Pekela en voorzitter van de commissie Eregasten en ceremonies. Dit is iets wat ze moest doen en waar ze, met recht, ontzettend trots op is.
vrijdag 17 juni 2016

“Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om te zingen op een SamenLoop voor Hoop. Dat was mijn eerste kennismaking met dit evenement. Ik kwam daar met zo’n warm gevoel vandaan dat ik SamenLoop voor Hoop per se naar Pekela wilde halen. Op internet zocht ik naar meer informatie en zo is het balletje gaan rollen.”

Twee kaarsen

“Het was de bedoeling dat mijn ouders SamenLoop voor Hoop Pekela zelf konden ervaren. Ze verloren tenslotte hun zoon aan kanker en ik wilde ze laten zien wat voor bijzonders SamenLoop voor Hoop teweeg brengt. De kaarsenceremonie zou een hoogtepunt zijn waar ze mijn broer konden herdenken. Helaas staan er nu ook twee kaarsen voor hun. Mijn vader en moeder stierven beiden na een kort ziekbed aan kanker.”

Keihard gevochten

Zestien jaar geleden werd Esters broer Arnold ziek. “In die periode ging het ook niet goed met mij. Ik was gescheiden, was alles kwijt en zat in een depressie. Ik wilde niet verder leven maar zijn gevecht tegen kanker en het verdriet van mijn ouders, hebben mij kracht gegeven om hulp te zoeken. Het voelde niet eerlijk om de moed op te geven terwijl hij zo hard aan het strijden was. Samen hebben we keihard gevochten om beter te worden. Het was een lang en zwaar proces maar ik ben er helemaal bovenop gekomen. Mijn broer heeft na twee jaar zijn strijd tegen kanker helaas verloren.”

Een klein cadeautje

“Arnold was erg muzikaal. Ook ik was altijd met muziek bezig maar na zijn dood wilde ik er niets mee te maken hebben. Pas een aantal jaren later heb ik toch een cd opgenomen en ben ik meer nummers in het Gronings gaan schrijven. Een van deze nummers ga ik samen met de gelegenheidsband Klaver Vier dit weekend ten gehore brengen in het Nederlands en in het Gronings. Ik vind het ontzettend spannend maar ook zó mooi om te mogen doen. Het voelt als een klein cadeautje.”

Machteloos

“Op mijn vaders sterfbed heb ik dit lied heel vaak zachtjes voor hem gezongen. Ik wilde hem laten weten dat we hem niet alleen zouden laten gaan, wij waren bij hem. Als iemand ziek is, voel je je als naaste zo machteloos. Je hebt het idee dat je tekort doet en niet genoeg kunt helpen. Door mee te doen met SamenLoop voor Hoop kun je toch iets meer doen. Iedereen gaat anders met emoties om en draagt op zijn of haar manier een steentje bij.

Als ik zie hoe het leeft in Oost Groningen, dat kanker bespreekbaar is en dat we dit in Pekela voor elkaar hebben gekregen, ben ik ontzettend trots. Het voelt ook heel onwerkelijk maar voor mij is SamenLoop voor Hoop Pekela nu al geslaagd!”

SamenLoop voor Hoop Pekela vindt plaats op 18 en 19 juni in het Burgemeester Boekhoven wandelpark in Nieuwe Pekela.

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het SamenLoop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer