BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Meer doen dan lopen alleen

Vorig jaar maart kreeg Amber te horen dat ze lymfoblastair lymfoom had. Een jaar later besloot ze om met het team 27 cancerkillers mee te doen aan de 200ste SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn, vastberaden om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF.
vrijdag 22 juni 2018

“Het idee om aan de SamenLoop voor Hoop mee te doen begon rond kerst, toen we de SamenLoop op Facebook voorbij zagen komen. Het leek mij ontzettend tof om geld op te halen voor een organisatie die heeft bijgedragen aan mijn genezing. Door middel van onderzoek kunnen de ontwikkelingen rondom kanker verbeteren. Ik hoop dat kanker ooit een chronische ziekte wordt, waar niemand meer aan overlijdt. Helaas gebeurt dat nu nog elke dag.”

Van dichtbij meegemaakt
“Wij hebben nu van dichtbij mee gemaakt hoe zwaar het is om kanker (om je heen) te hebben. En hoe het is om mensen daaraan te verliezen. We besloten om in actie te komen voor mensen die er in de toekomst helaas mee te maken zullen krijgen. We wilden meer doen dan lopen alleen. Daarom bedachten we een aantal acties met als doel minstens €5000 euro op te halen.”

 

 

 €3555 aan statiegeld
“Ons eerste idee was om zoveel mogelijk statiegeldflessen te sparen: de flessenactie. Het was voor veel mensen een laagdrempelige manier om iets te kunnen bijdragen. We zorgden ervoor dat er vijf containers op verschillende sportclubs en dansscholen stonden, waarin mensen hun lege flessen konden doen. Ook benaderden we meerdere Albert Heijns in omgeving Krimpen en Rotterdam. Uiteindelijk hebben er zo’n 15 Albert Heijns meegedaan. We hebben met deze actie zo’n €3555 opgehaald.”

Instagram-pagina met knutselspullen
“Daarna begonnen we met de verkoop van handgemaakte houten hartjes waar we teksten op schreven en lintjes aan bonden: de hartenactie. Nadat we meer knutselspullen maakten, zoals sleutelhangers, kaarten, potjes met thee of waxinelichtjes, doopten we de hartenactie om in ck_acties. Dit werd ook de naam van onze Instagram pagina.” 

Ladies Day
“Het succes van de hartenactie en de flessenactie smaakte naar meer. We besloten een evenement te organiseren, waar we onze spullen konden verkopen. Maar hoe en waar doe je zoiets? Mijn oude baas kwam met de oplossing: we mochten het in zijn zaak ‘Nails & Beauty Today’ doen. Omdat dit een schoonheids- en nagelsalon is, werd het idee van de Ladiesday geboren. We regelden artiesten, ballonnen, goodiebags, cake, koffie en thee. Een aantal behandelingen dat Nails & Beauty Today aanbiedt werd voor de helft van de prijs aangeboden. Een kapster en een reflexzone-therapeut maakten het plaatje compleet. Het kostte veel tijd qua voorbereiding, maar het was het meer dan waard.” 

Van bingoavond tot boksgala
“Verder hebben we heel veel kaarsenzakken en paasbroden verkocht en hebben we op een bingoavond en op een Ladies Night gestaan met een kraam. Toen kwam er onverwachts nog een supertof boksgala op boksschool Van 't Hof bij. Van alle kaartjes die verkocht werden voor de no knock-out wedstrijden, ging €2,50 per kaartje naar ons. Uiteindelijk ontvingen we een bedrag van €1000!”

Een enorm bedrag
“We hebben zo ontzettend veel donaties ontvangen, van bekenden en onbekenden – echt geweldig. Dat we ons doel van €5000 uiteindelijk meer dan hebben verdubbeld, had ik niet durven hopen. Uiteindelijk heeft ons team €12.700 bij elkaar gebracht, ik ben er zo ontzettend trots op!”

 

 

 

 

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer