BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

De SamenLoop gaf Indigo een positieve impuls

Indigo (6) kreeg vorig jaar kanker. Hij heeft inmiddels negen zware chemokuren, een operatie, zes weken bestraling en een half jaar nabehandeling achter de rug. Maar vandaag is een keerpunt, de tumoren zijn niet meer op de scans te zien.
dinsdag 4 februari 2020

“Je hebt weer mooie stekels”, zegt de verpleegkundige terwijl ze Indigo’s allerlaatste chemo-infuus aansluit. Hij hoort het niet, want hij is druk met zoeken naar Wally. “Kijk mama, hier is Wally!” Hij wijst op de pagina in het zoekboek; een vertrouwde afleidingstruc tijdens de behandeling.

Niks aan de hand
Moeder Sascha: “Jongens vallen, stoten en stoeien. De bult op Indigo’s linkerhand verontrustte ons niet. Maar toen hij na een val op zijn linkerzij ook een bobbel onder zijn oksel liet zien, gingen we toch naar de dokter in Kroatië – waar we woonden. Een gebroken botje in zijn vuist en een lymfeklierinfectie was de diagnose. Niks aan de hand.”

Of toch wel?
“De bult bleef groeien. We werden doorgestuurd naar de afdeling oncologie waar Alveolar Rhabdomyosarcoom, een zeer kwaadaardige wekedelentumor werd geconstateerd. Met spoed gingen we terug naar Nederland voor een second opinion, die helaas dezelfde uitkomst gaf. Het eerste halfjaar kreeg mijn zoontje zware chemo en sondevoeding, vreselijk. En dan dat kale koppie… Ik stond machteloos.”

Grote grapjas
“Indigo was dapper, hij klaagde nooit. Soms lag hij als een zielig hoopje op de bank, maar voornamelijk heeft hij zich door deze periode heen gespeeld. Uitjes met Make-AWish, Against Cancer en Vila Pardoes brachten heerlijke afleiding. Door positieve energie voel je je echt beter. Onze dappere grapjas sleepte ons met zijn optimisme dit heftige jaar door.”

Kanjerpunten
“De SamenLoop voor Hoop-actie van KWF gaf ons gezin een mooie impuls. Indigo werd als kanjer in het zonnetje gezet en met zijn schilderactie heeft hij € 530 opgehaald voor nieuwe behandelmethodes. Met zelfgemaakte knutselwerken ging hij met zijn broer langs de deuren. Klasgenootjes hielpen mee met heitjes voor karweitjes. Maandenlang leden we alleen, maar door het evenement voelden we dat het hele dorp met ons meeleefde.”

Tijd voor ijs
“Een jaar lang hielden we onze adem in. En die angst blijft, want de kanker kan terugkomen en de gevolgen van chemo en bestraling op lange termijn moeten we afwachten. Maar toch lopen we nu opgelucht het ziekenhuis uit. Indigo kan weer normaal leven, voetballen en naar school. Dat gaan we vieren.”

Indigo kijkt op, want dat hoort hij wél: “Ja vieren, ik wil een ijsje!”

Na een jaar ziek zijn, kan Indigo eindelijk weer voetballen.
Indigo (rechts) haalde samen met zijn broer € 530,- op. Fantastisch!

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer