BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

'Bij onze SamenLoop draaide alles om logistiek'

Op 22 en 23 juni 2019 vindt de 2e SamenLoop Haarlemmermeer plaats. Rob Brandt verzorgde de logistiek van de 1e editie in 2017 en is dit jaar zeker weer van de partij. We spraken hem over zijn ervaringen in 2017. “Het is prachtig wat iedereen voor je wil doen. Al die mensen en bedrijven die zich belangeloos inzetten.”
dinsdag 22 januari 2019

Commissieleden persoonlijk benaderen
Rob rolde de commissie van 2017 in via zijn vrouw Jolanda, die voorzitter is. “Ik werk bij een verhuisbedrijf en logistiek zit me echt in het bloed. Het was dan ook logisch dat ik het voortouw nam om de commissie logistiek te vullen. Dat deed ik door mensen persoonlijk te benaderen. Dan kun je vertellen wat je van ze verwacht en zijn ze eerder bereid je te helpen. Bij logistiek denken mensen vaak aan veel sjouwen en tillen, maar het is zoveel meer dan dat. Eigenlijk alles bleek om logistiek te draaien.” Rob vond zijn tennismaat (Marc Lindeman) en de vader (Patrick Linnebank) van een basketbalteamgenootje van zijn dochter bereid om mee te draaien in de commissie. “Zij zeiden direct ja, toen ik ze vroeg. We waren een perfect team, het liep gesmeerd.”

Altijd een praatje met de sponsor
“Logistiek gezien hadden we ’t ons met de prachtige locatie, Toolenburgerplas, heel moeilijk gemaakt. Daar is namelijk niks aan voorzieningen. Maar we hebben ons goed voorbereid. Ik had bijvoorbeeld een mooie afspraak met mijn werkgever, Passies verhuizers. Ze sponsorden niet met geld, maar ik mocht de wagens gratis gebruiken en spullen opslaan in de loods. Dat was top!” Veel meer bedrijven zetten zich belangeloos voor ons in. Bij het ophalen van de spullen maakten we daarom altijd even een praatje. Ja natuurlijk, dat kost tijd, maar is wel belangrijk, omdat je alles gratis krijgt. En tijdens de SamenLoop stuurden we deze bedrijven een WhatsApp-bericht met een bedankje en een foto. Zo lieten we zien hoe mooi hun spullen erbij stonden. Daar kregen we leuke reacties op. Positief verrassen, je sponsors in het licht zetten is, dat moet je gewoon doen.”

Dankzij oortjes overal op af
“Op de dag zelf hadden we schitterend weer en het liep perfect”, vertelt Rob. De commissie kreeg zelfs complimenten van professionals voor wie het organiseren van evenementen dagelijkse kost is. “Ze waren onder de indruk. We hadden oortjes in, dus als er iets was dan gingen we er direct op af. Stroomuitval of zo, dat losten we ter plekke op. Ach weet je, het heet een 24-uurs estafette, maar alles bij elkaar ben je sowieso bijna 48 uur in touw.” Ook de dochters van Rob en Jolanda waren continu op het terrein. “Die meiden waren toen 12 en 15 jaar en hebben keihard meegeholpen. Vooraf mopperden ze weleens als we wéér weg moesten. Ze vonden het zeker belangrijk hoor, want ze weten wat kanker is. Mijn eigen vader is eraan overleden. Maar in die laatste periode waren we zo veel van huis. Daarom maakten we na de SamenLoop extra tijd voor hen vrij.”

Je hebt elkaar hard nodig
“Ik ben zó trots op logistiek. En natuurlijk op de hele organisatie en mijn vrouw Jolanda. Ze heeft het als voorzitter toch maar mooi gedaan. Die groeide echt in haar rol, werd steeds sterker. Uiteindelijk stond ze op het podium al die mensen toe te spreken, geweldig. Ik blijf zelf liever achter de schermen, daar voel ik me prettig bij. Maar voor alle duidelijkheid; je hebt elkaar allemaal hard nodig. Alleen kun je niks.”

Komend jaar alle mooie dingen meemaken
Een 2e SamenLoop Haarlemmermeer staat al in de planning, in 2019. “Dan wordt het sowieso makkelijker, dan hebben we alle draaiboeken en adressen al. In ieder geval weet ik zeker dat ik dan meer ga genieten. Er gaat zoveel langs je heel, als je zo druk met regelen bent. Daardoor mis je ook weleens de mooie dingen en die wil ik dit jaar wel meemaken.”

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer