BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

KWF financiert 49 lokale projecten

KWF Kankerbestrijding kent ruim 395.000 euro toe aan 49 lokale projecten in 41 plaatsen in Nederland. De projecten bieden kankerpatiënten en hun naasten steun in hun eigen buurt, of dragen bij aan het voorkomen van kanker.
dinsdag 10 november 2020

Zo kan het medisch centrum in Hardenberg dankzij de bijdrage van KWF VR-brillen kopen voor patiënten. Dat biedt afleiding tijdens een pijnlijke behandeling. Het hospice in Gameren schaft koppelbedden aan. Hierdoor kunnen naasten, ook in de laatste levensfase, dicht bij hun geliefde zijn. Ook zijn er diverse scholen die schaduwdoeken ophangen, om kinderen te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

Positieve verrassing

De toekenning komt als een positieve verrassing voor de initiatiefnemers van de projecten. Eerder dit jaar liet KWF weten dat er, als gevolg van het uitstellen van de Samenloop-evenementen, geen financiering beschikbaar was. Nu blijkt dat toch een deel van de projecten gehonoreerd kan worden.

Steun in coronatijd

KWF-directeur Johan van de Gronden: “We zijn ontzettend blij dat we op deze manier toch steun in eigen buurt kunnen bieden voor mensen die te maken krijgen met kanker. Juist in die moeilijke tijd is het belangrijk dat mensen zich omringd voelen door hun gemeenschap.”

Niet alle ingediende projecten kwamen in aanmerking voor financiering. “Daarbij hebben ook wij te maken met de coronamaatregelen”, legt Van de Gronden uit. “Onder andere projecten voor fysieke ontmoetingen met groepen volwassenen hebben we daarom helaas moeten afwijzen.”

Samenloop

Ook de Samenloop-vrijwilligers zijn blij dat er toch projecten in hun woonplaatsen kunnen doorgaan, aldus Van de Gronden. “Mensen willen, juist nu, heel graag iets doen voor mensen met kanker. De vrijwilligers die normaal gesproken een Samenloop-evenement organiseren, bedenken daarom andere manieren om toch geld op te halen of de saamhorigheid op te zoeken.” In Rijswijk heeft Romy Bosman bijvoorbeeld honderden kaarsen verkocht en zo ruim 700 euro opgehaald.

Bekijk hier een overzicht van alle toegekende projecten

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer