BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

‘Het geeft zoveel energie’

Marieke Wijnbeld zette zich dit jaar in als voorzitter voor de Samenloop Roermond. “Na de Samenloop liep ik op maandag met de coördinator logistiek over het terrein, we zeiden tegen elkaar; ‘dit doen we volgend jaar weer’. Natuurlijk ben je moe, maar het geeft ook zoveel energie!”
maandag 5 februari 2018

Van Maastricht naar Roermond
Marieke Wijnbeld kwam voor het eerst in aanraking met Samenlooop in Maastricht. “Een neef van mij was daar voorzitter. Wij liepen als vrienden en familie mee met een team, speciaal voor onze tante die kanker had. Ik vond het een geweldig en indrukwekkend evenement.” Na een verhuizing naar Roermond raakte Marieke daar betrokken bij de lokale Samenloop. “In de editie 2014 heb ik meegedaan als commissielid Ceremonies. De toenmalig voorzitter, Marc Breugelmans, heeft mij destijds gevraagd of ik het stokje van hem wilde overnemen voor de editie 2017. Ik hoefde er niet lang over na te denken.”

Ruimte krijgen en ruimte geven
In het dagelijks leven werkt Marieke als jurist. “Nee, de organisatie van zo’n groot event is voor mij geen dagelijkse kost. Ik leerde steeds weer bij, met ondersteuning van het team. Het gaat om ruimte krijgen en ruimte geven; we hebben het echt samen gedaan.” Ze vertelt dat de voorbereidingen al zo’n anderhalf jaar van tevoren worden gestart. "Naarmate de datum dichterbij komt, wordt het steeds intensiever. In de laatste periode kwamen we wekelijks bij elkaar, en in de slotweek ben je er eigenlijk voortdurend mee bezig. Dan wordt het heel spannend. Hoe zal het gaan? Is alles goed geregeld? Na het startschot viel er heel veel van me af; we waren begonnen. Het was een emotioneel moment, het zijn immers de kankerpatiënten die daar lopen. Als ik het nu vertel krijg ik weer tranen in mijn ogen.”

Leer van elkaar
“Mijn belangrijkste tip op basis van onze ervaringen? Leer van elkaar en doe het echt samen. Zoek elkaar op, stel vragen. Natuurlijk binnen je eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Ga bij andere Samenlopen kijken, dat werkt echt. Je komt zaken tegen waarvan je denkt: dat is slim! Het maakt volgens mijn niet uit of je al voor de zoveelste keer een Samenloop organiseert, juist dan is het belangrijk dat je openstaat voor nieuwe dingen. Ook materiaal kun je samen delen. Dan bedoel ik juist de zaken die je zelf moet maken, zoals de borden HOOP en LEVEN. Geef die maar aan elkaar door.”

Trots op Roermond
“Iedere Samenloop is anders. Het protocol is hetzelfde, maar iedere gemeenschap geeft er een eigen invulling aan, een eigen karakter. Roermond heeft een heel hecht verenigingsleven, dat voel je, dat zie je. Het kostte weinig moeite om mensen te betrekken, te activeren; ik heb gewoon de verenigingen benaderd. De saamhorigheid en betrokkenheid is enorm. Na de Samenloop was ik hartstikke moe, maar tegelijkertijd begonnen we de week erna alweer met opmerkingen over een volgende keer. Dat zegt genoeg. Helemaal bijzonder vind ik het dat de teams tussen twee Samenlopen actief blijven, ze organiseren van alles. Zo blijft het ook tot 2020 - onze volgende editie - levend. Bijzonder toch? Ik ben heel trots op Roermond!”

De SamenLoop Roermond vond plaats op 10 en 11 juni 2017.

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer