BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

SamenLoop voor Hoop en IPSO inloophuizen gaan voor betere patiëntondersteuning in de buurt

SamenLoop voor Hoop en IPSO inloophuizen zetten zich al jaren in om mensen met kanker door heel Nederland te ondersteunen. Ze werken al samen op SamenLopen door heel Nederland, maar gaan de samenwerking ná het evenement nu ook versterken. Het doel: mensen met of na kanker en hun naasten in de regio nog beter ondersteunen.
woensdag 17 juli 2019

In Nederland leven bijna 800.000 mensen die kanker hebben of hebben gehad. 86% van deze mensen ervaart klachten. Een derde geeft aan steun of zorg nodig te hebben om de draad weer op te kunnen pakken. IPSO Inloophuizen bieden via allerlei activiteiten steun aan mensen die kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden.

Elkaar versterken
Hiervoor is geld nodig. SamenLoop voor Hoop organiseert door heel Nederland evenementen om geld in te zamelen voor onder andere ondersteuning van mensen met kanker. De Samenloop-commissies en de IPSO inloophuizen werken hiervoor samen. Inloophuizen promoten de SamenLoop bijvoorbeeld onder hun bezoekers en bieden patiëntondersteuning op het evenement. SamenLoop biedt inloophuizen een podium en financiële steun om nieuwe patiënten of vrijwilligers te bereiken.

20% van de opbrengst voor patiëntondersteuning
Maar juist ná de SamenLoop is het belangrijk om te blijven investeren in betere patiëntondersteuning in de buurt. Zodat we ook op lange termijn van heel dichtbij écht iets kunnen betekenen voor patiënten en hun naasten. Daarom kunnen inloophuizen 20% van de opbrengst van een SamenLoop in de buurt krijgen om hun ondersteuning aan (ex-)patiënten en hun naasten te kunnen blijven aanbieden of uitbreiden. Met als doel betere kwaliteit van leven met of na kanker. De partijen leggen samen afspraken hierover vast.

Wat is een inloophuis?
In een inloophuis kunnen mensen terecht die geraakt zijn door kanker. Je kunt er zonder afspraak binnenlopen voor een luisterend oor, lotgenotencontact en activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het vergroten van fysieke en mentale (veer)kracht. Er zijn ruim 70 inloophuizen verspreid door heel Nederland. De inloophuizen werken binnen IPSO samen.

Zit jij in de organisatie van een SamenLoop voor Hoop? En wil je samenwerken met een inloophuis in jouw regio om ondersteuning aan patiënten en hun naasten te versterken? Kijk of er een inloophuis bij jou in de buurt is 

 

 

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer