BELANGRIJK

Met pijn in het hart heeft KWF besloten om te stoppen met de Samenloop.
Lees hier meer over dit besluit

Geef kanker een gezicht

Op 2 en 3 juni wordt bij Blauwestad de Samenloop Oldambt georganiseerd. Yvonne Tuin: “Nu al hebben zo’n 400 teamleden zich aangemeld, en dat aantal groeit nog steeds. Het wordt een bijzondere Samenloop, met een eigen Oldambt tintje. Geef kanker een gezicht; dat is ons thema.”
donderdag 15 maart 2018

Tij kan snel keren
“In september 2015 is mijn neefje Mathijs op 18-jarige leeftijd overleden aan botkanker. Door zijn openheid en zijn deelname aan het tv-programma Over Mijn Lijk heeft hij voor velen een mooie en dierbare herinnering achter gelaten met een mooie boodschap voor iedereen: ‘het tij kan snel keren en het leven duurt zo kort. Probeer het mooie te waarderen voordat hebben hadden wordt’. We leefden van heel dichtbij met hem mee. Maart 2016, op de verjaardag van Mathijs, hebben we besloten met familie en vrienden mee te doen aan de Samenloop Pekela.” Samen met twee anderen was Yvonne teamcaptain van Team de Pimpelz. “Ondertussen was ook mijn moeder getroffen door borstkanker. We liepen voor Mathijs, maar natuurlijk dacht ik ook haar. Het was geweldig en heftig, wát een sfeer en verbondenheid. En wat hebben we gave acties bedacht en uitgevoerd.”

Dat wil ik hier ook
Na Pekela groeide de overtuiging bij Yvonne dat er in Oldambt een SamenLoop moest komen. De eerste keer dat er een oproep werd geplaatst was er echter veel te weinig respons. “Daar snapte ik niks van. Ik wist zeker; het moet hier kunnen, er is zoveel saamhorigheid in alle kleine dorpjes. Ik wil hier in Oldambt een SamenLoop.” Vanaf dat moment heeft Yvonne haar tanden in het project gezet en gevraagd of zij zich met de PR mocht bemoeien. “Nee, ik had geen professionele ervaring. Maar ik zie wel heel veel en laat me inspireren. Dan weet ik hoe we zaken anders of beter kunnen aanpakken. Doordat we alle communicatiekanalen hebben ingezet kwamen er bij de eerste informatieavond afgelopen maart ruim vijftien man. Dat was een goed begin, toen konden we door...”

Teamwerving gaat vanzelf
De commissie PR, communicatie en teamwerving bestaat uit 5 personen, waaronder 1 communicatieadviseur. “Zij richt zich vooral op contact met de media, de kranten. Verder maakt onze commissie heel actief gebruik van social media, we posten iedere dag wel iets, dat werkt. En dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je actief reageert op berichten en reacties. We hebben ons eigen Oldambt journaal, met vloggers, dat slaat ook heel goed aan. De teamwerving gaat eigenlijk vanzelf. Teams zijn zelf actief op lokale markten en bedenken geweldige acties. Ze trekken een shirt van SamenLoop aan en hup; gaan! Om onder de aandacht te blijven hebben wij na de zomervakantie een bijzonder evenement georganiseerd op de locatie van onze SamenLoop. Hand in Hand; een menselijke keten, om alle mensen die tegen kanker vechten of hebben gevochten een hart onder de riem te steken. Daarmee kregen we weer aandacht voor SamenLoop en de locatie. En in februari 2018 houden we een fakkeltocht in Winschoten, in het centrum. Delen we daar weer flyers uit.”

Persoonlijk en professioneel
De organisatie heeft bewust gekozen voor een eigen thema, met een eigen huisstijl. “Geef kanker een gezicht; dat is ons thema. En dan bedoelen we niet alleen de mensen die door kanker zijn getroffen, maar ook de mensen eromheen. Zo maken we deze SamenLoop zo persoonlijk mogelijk. Met eigen foto’s, verhalen en beelden. We hebben hierdoor ook contact gekregen met LevensFoto in Hoorn; zij zijn bezig met een project onder dezelfde naam; heel bijzonder. Tijdens SamenLoop komt in het midden van het parcours een groot houten hart te staan, waar mensen foto’s of stukjes tekst op kwijt kunnen. Wij vinden het belangrijk dat we een eigen invulling aan SamenLoop geven. Verder kijken we heel goed naar andere SamenLopen; daar kun je veel van leren. Wij vonden Gieten bijvoorbeeld echt fantastisch en professioneel. Daar zijn we op het idee gebracht om met meerdere podia te gaan werken.”

Doe je mee?
Alle seinen staan op groen voor Oldambt. Natuurlijk kan onze SamenLoop altijd nog meer vrijwilligers gebruiken. “Met name voor de KinderLoop hebben we nog enthousiaste kartrekkers nodig. En natuurlijk is iedereen die een steentje wil bijdragen van harte welkom. We gaan er met elkaar iets heel moois van maken.”

  

De SamenLoop Oldambt vindt plaats op 2 en 3 juni in De Wilgenborg (Blauwestad).

Het is gelukt

De pagina wordt opnieuw geladen met de nieuwe lijst.

x

Nieuw team aanmaken

Een teamnaam kan minimaal 3 en maximaal 75 karakters bevatten.

Er bestaat al een team met de naam . Een teamnaam moet uniek zijn. Probeer opnieuw.

Weet u het zeker?

Met deze actie verandert u de status van een of meerdere teamleden.

Oeps. Er ging iets mis!

Probeer het opnieuw. De pagina wordt opnieuw geladen.

x

Belangrijk: wijzig hier alleen gegevens van precies deze persoon. Een nieuwe inschrijving moet los ingeschreven worden. Een wijziging van team captain is op een andere manier mogelijk. Neem bij vragen contact op met het Samenloop servicepunt. Wijzigen

Let op:
Wijzigen van gegevens alleen mogelijk als alle invoervelden m.u.v. van 'tussenv.' zijn ingevuld.

Gegevens samenloop

Gegevens deelnemer
Het veld "Voornaam" is niet ingevuld
Controleer het veld "Tussenv."
Het veld "Achternaam" is niet ingevuld
Het veld "Straat" is niet ingevuld
Het veld "Huisnummer" is niet ingevuld
Het veld "Postcode" is niet ingevuld
Het veld "Plaats" is niet ingevuld
Het veld "Geboortedatum" is niet ingevuld
Het veld "Telefoonnummer" is niet of niet goed ingevuld, max 10 cijfers
Het veld "E-mailadres" is niet ingevuld
Het opslaan van de wijzigingen is mislukt, probeer het later nog een keer